1. Net gekocht!  Spuit je sneakers in met een water-en vuil afstotende spray vanop een afstand van ongeveer 20 cm.  Herhaal dit  regelmatig. Afhankelijk van hoeveel je je witte sneakers draagt om de 14-dagen.
 2. Witte zolen kan je afschuren met een korrelig wasmiddel.  Zijn je zolen gelig, door het licht gebruik dan een schuurspons  (geen gekleurde).  Nagellakremover kan ook helpen om je zolen weer wit te krijgen. Bewaar je witte schoenen altijd in een kast of doos zodat ze niet in contact komen met zonlicht als je ze niet draagt. Alle beetjes helpen.
 3. Witte, stoffen sneakers die vuil geworden zijn kan je weer wit maken met water, soda en witte azijn. Je maakt een soort papje door twee delen soda en drie delen witte wijnazijn goed met elkaar te mengen in een bakje. Vervolgens smeer je dit mengsel met een schoon borsteltje over de vlekken op je schoenen. Als je het mengsel goed over de vlekken hebt gewreven, kun je de schoenen afspoelen met koud water. Het gevolg: je schoenen ogen weer zo goed als nieuw! Tip: Om er zeker van te zijn dat je geen kleurverschillen krijgt, kun je deze methode het best eerst even testen op een onopvallend stukje van de schoen.
 4. Oeps, een druppel vet op je witte sneakers.  Moet je je witte schoenen dan weggooien? Nee! Een vetvlek kun je namelijk uit je schoenen verwijderen met behulp van shampoo. Je neemt best baby-shampoo of een andere zachte shampoo en wrijf deze samen met warm water op de vetvlek. Gebruik een versleten tandenborstel. Daarna goed spoelen met lauw water.
  Tip: altijd eerst testen, versleten tandenborstels niet weggooien maar kunnen voor heel wat kuisactiviteiten ge ruikt worden.
 5. Krassen op je sneakers.  Gebruik een wit dekkende crème om de krasjes te bedekken. Of heb je ergens nog witte nagellak staan brengs deze dan voorzichtig aan (vooral bij putjes)
  Tip: er bestaan kits bij de schoenmaker.
 6. Veters: gewoon in de wasmachine en niet in de droogkast.  Je kan ook altijd een sopje maken en met de hand wassen.
 7. Een wit wondersponsje is een sponsje van melamine en te koop in verschillende winkels. Maak bij het gebruik van dit wondersponsje, het sponsje een beetje nat en veeg de vlekken op uw schoenen voorzichtig weg. Het sponsje is zowel geschikt voor leer als voor canvas of rubber.
 8. Witte lederen schoenen smeer je regelmatig in met een reinigingscrème speciaal voor leder. Wrijf deze crème voorzichtig op de vlek met een propere doek of weer met een versleten tandenborstel, waarna de vlek verdwijnt. Je kan ook gebruik maken van een reinigingsspray die je aanbrengt op de hele schoen (of alleen op de vlek) vanop een afstand van 20 cm en daarna inwrijven met een doek.
  Daarna kan je ze extra witten met een witte dekkende schoencrème of witte schoenpoets. Daarna opblinken.
  Tip: gooi je versleten katoenen handdoeken of T-shirts niet weg. Gebruik deze als vod.
 9. Om witte lederen schoenen schoon te krijgen, kun je ook Vaseline gebruiken. Dat heb je vast nog wel ergens in een kastje staat. Je smeert een beetje Vaseline op de vieze plekken en laat het een paar uurtjes staan. Vervolgens kun je het er zo met een doekje afhalen.
 10. En een laatste middel: een tandpasta smile :). Ja hoor, ook je witte schoenen kan je met tandpasta proper maken.