In de film ‘Confessions of a shopaholic’ kan hoofdpersonage en shopaholic Rebecca Bloomwood  niet weerstaan aan een groene zijden sjaal. Niet voor niks; sjaaltjes kunnen iets distinctief toevoegen voor een onvergetelijke look. Met de zomer in zicht en toch hier en daar nog een koude windvlaag, is het het ideale moment om een sjaal te dragen. 

Naast rond de nek zijn er bovendien nog ontelbare andere manieren om sjaaltjes te dragen; aan de handtas, in het haar, als topje, als riem, rond de pols, etc.. Hoe je je sjaal het liefste draagt hangt natuurlijk samen met je persoonlijkheid en de vibe die je wil uitstralen. Met het Scruples team bedachten we enkele leuke looks voor jullie:


De Elegante look

Voor deze look draag je het sjaaltje iets korter rond de nek met aan de zijkant een Franse knoop. Deze look met hoog stewardessgehalte maakt bijna elke outfit instant elegant!


De cowboy
/retro look

Voor deze stoerdere look vouw je de sjaal in de vorm van een driehoek en drapeer ze losjes zoals een Arafat sjaal met dedriehoek vooraan om de kraag van een cowboy te krijgen. Kleurrijke sjaals geven de outfit extra pit. 


Like a Parisi
an 

“When I wear a silk scarf I never feel so definitely like a woman, a beautiful woman.” Audrey Hepburn

Zoals Audrey Hepburn het reeds verwoordde; een zijden sjaaltje kan de innerlijke vrouw naar boven doen komen ☺. Voor deze vrouwelijke, ietwat nonchalante look van de Parisiennes hoef je niet te veel af te meten en kan je de sjaal losjes rond de nek knopen vooraan. Deze look geeft elke outfit een mooie portie extra flair en ‘je ne sais quoi’, zo bewijst ook model Carla ons.

 

 

De iconische look

Voor een ‘iconische’ look is er de Hermès sjaal, die bij Scruples regelmatig passeert. Deze sjaal springt bij kenners direct in het oog, dankzij zijn tijdloze (kunst) designs, prachtige kleuren, luxematerialen en handwerk. 

Een Hermès sjaal is niet zomaar een sjaal; elk Hermès ontwerp bevat gemiddeld 27 kleuren en het kiezen van dit juiste kleurenpalet duurt ruim 6 maand. De sjaals worden met de hand gezeefdrukt met een eigen scherm per kleur. Ook het materiaal is uniek;  de zijde is tweemaal zo zwaar als andere zijde op de markt. In totaal duurt het ongeveer twee jaar om een Hermès sjaal te creëren en in dit licht kan je deze sjaal zien als ‘wearable art’, zeker een investering waard. 

 

Bovendien werd de Hermès sjaal gedragen door iconen als Grace Kelly, Brigitte Bardot en Jackie Kennedy, maar ook hedendaagse sterren zoals Rihanna en Beyoncé werden ermee gespot. Dit alles geeft de Hermès sjaal net dat tikkeltje extra glamour voor een iconische, tijdloze look.   

Voor wie op zoek is naar een moderne iconische look; check zeker ‘J’aime mon carré’ op Youtube, Instagram en Pinterest, waar influencers verschillende nieuwe ‘sjaal ideeën’ delen. 

 


Praktisch en chic 

Tot slot is er ook nog deze leuke look uit 1956, uitgevonden door Grace Kelly, prinses van Monaco; de praktische look die tevens chic is. Deze look maakt van de nood een deugd en laat zien hoe je een gebroken arm in stijl kan dragen. ;)

Zo lieve mensen, ik zou zeggen, laat de ‘sjaal mania’ maar rustig zijn werk doen, ga zelf aan de slag met dit veelzijdige accessoire en probeer onze verschillende looks of kom langs in onze winkel voor advies en/of een nieuw sjaaltje. Tot binnenkort met een nieuwe blog! 

(met dank aan fotografe Camila Francescon , model Carla van Kets, geïnspireerd door kunstliefhebster Joëlle Moureau)