Hoera, het is bijna zomer! J Welkom festivals, cocktails, zon, zee, strand, trouwfeesten,… Superveel om naar uit te kijken dus en een goed excuus om ons eens te verdiepen in een leuke zomerlook, die ook steeds meer als dresscode op trouwuitnodigingen verschijnt en echt happening is; Summer Chic!

Summer Chic als dresscode slaat op kleding met een chique uitstraling om te dragen op een mooie zomerse dag. Denk aan elegante schoenen en luchtige stoffen zoals linnen, katoen en kant, maar ook soepele, zwierige stoffen zoals satijn, chiffon en viscose. Qua kleur wordt Summer Chic eerder geassocieerd met zachtere kleuren, maar hier kan je altijd wat van afwijken ;)  Met de dresscode Summer Chic kan je verschillende kanten op, hieronder tonen we de leukste looks!

 

Pastel Chic

De naam laat het al vermoeden; bij Pastel Chic draait het om pastel kleuren en tinten, voor een zachte, vrouwelijke en stijlvolle look. Toppers bij deze dresscode zijn een jumpsuit in één bepaalde pastel kleur, of een lange swingjurk met zacht (bloemen) patroon. Model Pascale lijkt hier zo van de catwalk te komen! De magie van deze outfit zit voor een deel in de lichte chiffon stof en ruches aan de onderkant, die het kleed zo mooi laten waaieren.  In combinatie met de juiste schoenen – pumps of sandalen met hakje- wordt deze outfit nog eleganter.

 

“Parisians originally adopted the term ‘bohemian’, associated with nomadic Gypsies, to describe artists and writers who stayed up all night and ignored the pressures of the industrial world.” (Sarah Thornton)

 

Boho Chic

Bohemian wordt geassocieerd met nomadische volkeren, creativiteit en vrijheid. Dit vertaalt zich naar Boho chic, waarbij je vrij en creatief mag zijn; kleurenpatroon op kleurenpatroon, volledig wit, gipsy elementen, kralenkettingen, … het kan allemaal! Voor de zachte romantische uitstraling van model Carla, kan je een lange witte bohemian rok combineren met witte top (en korte beige lederen vest bij regenweer). Een chique ceintuur, zonnebril en sleehakken maken de look verfijnd. Extra leuk is dat wit de enige kleur is die geen hitte aantrekt, wat het letterlijk een frisse look maakt J  Een echte aanrader dus voor mensen die net als ik niet zo goed tegen de hitte kunnen!

 

 

Lila Chic

Deze look is een ode aan de kleur lila, een jonge kleur, symbool voor lente, romantiek en dagdromen en sinds kort stiekem een beetje mijn favoriet ;). De kleur zorgt voor instant happiness en laat modellen Pascale en Carla shinen! De zomerse Lila Chic look bereik je door te kiezen voor licht vallende, soepele stoffen. Omdat lila echt een poppende kleur is, die zijn ruimte nodig heeft, verkies ik zelf een outfit volledig in lila, of combineer het met neutralere kleuren, zoals zwart, wit en beige. Ga je voor lange kleedjes zoals op de foto, dan geldt ook qua accessoires less is more.

 Trenchcoat chic

In België staat summer proof helaas soms ook gelijk aan water proof… Maar geen nood, voor een summer chic look bij regenweer is de trenchcoat de jas bij uitstek! Je vindt ze in allerlei lichte zomerse kleuren en dankzij de lichte stof is het ook niet meteen te warm in de zomer. Bovendien is deze jas zowel mooi bij een broek als bij een kleedje. Kortom een echte must have!

 


Ibiza Chic

Last but not least is er Ibiza Chic. Overgewaaid uit Ibiza, kent deze leuke look zowel invloeden van de hippie cultuur – die zeker in Ibiza alive is – als high fashion invloeden. Het geheim zit hem in deze combinatie van bohemian elementen en chique details. Lang of kort; witte kleedjes zijn heel erg ‘Ibiza’, maar ook lange kleedjes met een felle kleur en bohemian bloemen patroon kunnen hier. Op de foto demonstreert model Pascale met een midi wit linnen kleedje hoe de Ibiza look een ongedwongen relaxte vibe uitstraalt en je tegelijkertijd ook chique voor de dag doet komen, dankzij de modieuze, zomerse accessoires, zoals de armband, hoed en rieten boodschappentas, die de look hier echt vervolledigen. Bovendien beschermt de hoed goed tegen de zon. ;)

 

Zo lieve mensen, laat de verschillende looks maar lekker zijn werk doen en voor iedereen natuurlijk een mooie en vooral chique zomer gewenst!  ;)

(Met dank aan modellen Carla van Kets en Pascale Leroy en geïnspireerd door Joëlle Moureau)