Voor velen, inclusief mezelf, is de kleur zwart -stijlvol en makkelijk te combineren- een beetje een ‘safe haven’ op fashion gebied. Niks mis met een veilige keuze, maar soms is het fun eens iets totaal anders te kiezen en jezelf een complete make over te geven. Wat in de lockdown begon met een fel blauwe comfortabele 80’s ski-vest eindigde bij mij al snel met meerdere outfits in uitgesproken, levendige kleuren.

“Color is a power which directly influences the soul.” Wassily Kadinsky

 

Niet voor niks zijn outfits in felle, levendige kleuren sedert de lockdowns terug helemaal in; ze zorgen voor instant happiness! Bovendien is een beetje kleur ook gewoon super leuk voor de zomer.

Met deze blog treden we in het voetspoor van het uber coole personage Clementine (‘Eternal sunshine of the spotless mind’), wiens haren in de film verschillende felle kleuren aannemen die haar innerlijke gevoelswereld weerspiegelen. Aan de hand van de leuke haarkleurnamen uit de film – en een paar extra kleuren ;) – volgen de meest trendy kleuren voor outfits. Geen nood, Blue Ruin laten we achterwege ;)

En, nog een leuke tip om extra inspiratie op te doen: bij Tim Van Laere Gallery wordt regelmatig het werk geëxposeerd van kunstenaar Jonathan Meese, die –onder meer – magnifieke (felle) kleuren als een ware meester weet te combineren. Zeker de moeite om te zien.

 

Agent Orange
Een van mijn persoonlijke favorieten, die op dit moment echt aan het opkomen is, is deze lumineuze oranje appelsien kleur, die ook wel de ‘new pink’ genoemd wordt. Agent Orange is een sterke, energetische kleur, die wordt gelinkt aan spiritualiteit en blijdschap. Met een effen broekpak of maxi kleedje in deze kleur doe je, zoals model Carla, ongetwijfeld alle hoofden draaien! Qua accessoires kan je het oranje best de ruimte geven en combineren met neutralere kleuren zoals wit en zwart (less is hier more), of complementeren met een gouden ketting.

 

 

Pink Cotton Candy
Naast het nieuwe roze is er natuurlijk nog altijd het ‘oldschool’ roze. Omdat legeruniformen traditioneel vaak rode elementen hadden, werd roze gedurende een lange periode gezien als ‘jongenskleur’. In 1940 begon de perceptie hierrond te veranderen en toen de Amerikaanse first lady Mamie Eisenhower in 1953 een roze jurk droeg op het inhuldigingsbal, was de kogel door de kerk en werd roze echt een kleur voor ‘ladies’. Op de foto tonen modellen Camila en Carla hoe zachte tinten roze bijdragen tot een jeugdige en vrouwelijke look. Voor een extra romantische vibe kan je gaan voor een off shoulder kleedje met ruches.

 

 

Red Menace
“When in doubt, wear red.” Bill Blass
Een heel speciale, energetische kleur die overal op popt, is koraal rood ( mijn absolute nummer 1 ) . In het algemeen symboliseert de kleur rood kracht, passie, begeerte, maar ook: gevaar. Op fashion vlak spreken onderzoekers zelfs van het ‘Red Dress Effect’; mensen die een rood kleedje aanhebben, worden waargenomen als aantrekkelijker. Reden te meer om te gaan voor deze vurige, oppeppende kleur die niemand onbewogen laat! Op de foto demonstreert model Pascale hoe je koraal rood prachtig kan combineren met groene en gele accessoires, niet toevallig de complementaire kleuren.

 

 

Bright Bloom
Geen zomer zonder een beetje flower power. Bloemenpatronen duiken nu voornamelijk op op maxi kleedjes en wijde broeken, die gemaakt zijn van soepele stoffen. Deze combinatie van de bloemen en flowy stof creëert tegelijkertijd een comfortabele en verfijnde outfit. Leuk aan deze look is dat je ze, mits de juiste styling en accessoires, gemakkelijk kan gebruiken voor heel uiteenlopende gelegenheden en altijd mooi voor de dag komt. :)

 

 

Green Revolution
Na blauw is groen de meest voorkomende favoriete kleur en daar is de mode het helemaal mee eens. Green Revolution staat voor vernieuwing, groei, frisheid, maar ook vrede en harmonie. Heel speciaal is dat groen op mensen zowel een stress verlagend als verkwikkend effect heeft, een ware revolutie dus ;). Om te stralen in een zachte, zomerse outfit zoals model Kris, is een groen kleedje met roze bloemenpatroon ideaal. Dit kan je verder combineren met neutralere kleuren, zoals de witte sandalen en een witte handtas, om de look extra elegantie te geven.

 

Zo lieve mensen, ik zou zeggen, laat dit mooie kleurenpalet maar lekker binnensijpelen in de klerenkast en nog een tip; felle kleuren pakken heel mooi op foto, dus leuk om je te laten gaan in een toffe zomer fotoshoot! :)

(Met dank aan modellen Camila Francescon, Carla van Kets, Kris Waszmann en Pascale Leroy. Geïnspireerd door Joëlle Moureau)