Algemene voorwaarden consignatie (verkopen via ons)

Lees hieronder de algemene verkoopsvoorwaarden van de tweedehandswinkel Scruples BV, Mecheleseteenweg nr. 90, 2018 Antwerpen, BE0421071555. Tel.03/2392607, mode@scruplesantwerpen.be.

1. Door de afgifte van kledingstukken, schoenen en/of accessoires onderschrijft én aanvaardt u automatisch dit huisreglement, dat hieronder verder wordt uitgeschreven. Het huisreglement is terug te vinden op onze website www.scruplesantwerpen.be en in de winkel. Afwijkingen op het huisreglement zijn niet mogelijk.

2. Er gelden strikte voorwaarden waaronder wij kledij aanvaarden:

 • Soort goederen:
  • Merkkledij (geen H&M, Zara, Primark, C&A,….), accessoires, schoenen, handtassen, portefeuilles, sjaals, riemen & zonnebrillen.
  • Voor mannen en vrouwen.
  • Géén kinderkledij.
  • Géén trouwkledij.
  • Geen beschadigingen of vlekken.
 • Alle goederen moeten gewassen en gestreken zijn wanneer ze binnengebracht worden, zodat ze vlek- en geurvrij zijn.
 •  Schoenen moeten gepoetst en mogen niet afgedragen zijn.
 • Wij aanvaarden enkel kledij naargelang de seizoenen.
 • Etiketten moeten aanwezig zijn.

3. Afgegeven stukken kunnen de eerste 30 dagen na afgifte niet worden teruggenomen.

4. Goederen blijven drie maanden te koop aangeboden door ons. Tijdens de derde maand wordt een reductie van 20% op de goederen toegekend. De eigenaar dient een afspraak te maken om binnen de 14 dagen na afloop van de verkoopperiode zijn goederen te komen ophalen. Na deze 14 dagen worden de goederen automatisch voor het goede doel verkocht. Op de uitbetaling hebt u nog recht één maand volgend op de vervaldatum, dewelke terug te vinden is op de afgiftebon.

5. De eigenaar kan zijn goederen ook na twee maanden terug ophalen en aldus verzaken aan de reductieperiode. Hij verwittigt Scruples Antwerpen dan minstens één week op voorhand zodat alles klaargezet kan worden voor ophaling.

6. Scruples Antwerpen BV is niet verantwoordelijk voor diefstallen of beschadigingen.

7. Bij beschadigingen die ondanks de zorgvuldige inspectie voor aanname van de goederen niet werden opgemerkt, zal de betreffende kledij apart gelegd worden. Ze wordt bijgehouden tot 14 dagen na de vervaldatum.

8. Scruples is open van 11u tot 18u op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. De winkel is gesloten op maandag, dinsdag en zondag.

9. Er vindt géén nazicht, uitbetaling en aanvaarding plaats op zaterdagen.

10. Telefonisch nazicht is helaas niet mogelijk. Wel kan u uw verkopen online opvolgen.

11. Na 2 maanden ontvangt u automatische een mail met de aankondiging van de reductieperiode. Daarna bent u zelf verantwoordelijk voor de opvolging van de afgesproken termijnen.

12. De verkoper gaat akkoord met zijn artikelen zowel online als offline aan te bieden via Scruples Antwerpen BV.

13. De verkoopprijs van onze artikelen gebeurt op basis van de nieuw prijs van de goederen, de kwaliteit, de staat, schaarste, de vraag naar bepaalde artikelen,…Nieuwprijs houdt geen rekening met promoties of aankopen van artikelen in stockverkopen of solden. Scruples Antwerpen  BV bepaalt de prijs.

14. U kan de status van uw aangeleverde artikelen mee opvolgen via onze website op de verkopers account. Dit kan uiteraard alleen als u ons mailadres doorgeeft bij de aanname. U krijgt dan een persoonlijke login.

15. Uitbetaling gebeurt in de winkel tijdens onze openingsuren maar niet op zaterdag.
Vanaf het moment dat er iets verkocht is kan u komen ontvangen. U vindt deze status terug op uw afgiftebon.
Voor uitbetalingen groter dan 400,00 euro vragen wij u één dag op voorhand te verwittigen.