Vijf redenen waarom je niks hebt om aan te trekken (ook al heb je een overvolle kleerkast)!😧😑😱😰😒

Je kent het wel: je staat ’s morgens voor je kast en bedenkt je wat je moet aandoen. Je kast hangt overvol, maar toch grijp je steeds naar dezelfde stuks. Hoe komt het dat het lijkt alsof je niets hebt om te dragen? De redenen liggen misschien wel voor de hand!

Je hebt al jaren kledij in je kast hangen die je niet draagt.

Dat vestje dat je voor een gelegenheid hebt gekocht? Hangt er al sinds 2010. Je leren broek of rokje dat hip was in de jaren 90? Weg ermee! Vijf oude favoriete jeansbroeken waar eigenlijk gaten in zitten? Je hebt ze heus niet meer allemaal nodig. Het zal je misschien verbazen, maar je hebt waarschijnlijk meer zo’n stuks in de kast hangen dan je denkt. En al deze stuks nemen natuurlijk de plaats in van leuke outfits die je nog kan kopen!

De kleren die je nog in de kast hebt hangen zijn te klein.

Zelfde reden als hierboven. Je hebt misschien ooit stuks gekocht die net te klein of net te groot zijn, maar die eigenlijk helemaal niet goed zitten. In plaats van de stuks in de kast te houden en na te denken over die 4 kg die je eigenlijk wilt kwijt geraken tegen de zomer, om toch maar in dat leuke kleedje te passen, zou je beter investeren in spullen die gewoon wel mooi passen! Die te kleine spullen gooi je er maar uit, die zijn toch alleen maar slecht voor je zelfbeeld πŸ˜‰

De stuks die je hebt zijn eigenlijk allemaal hetzelfde.

Niemand heeft vier dezelfde jeansbroeken nodig, twintig streepjes T-shirts of 48 paar sneakers. Wanneer je gaat shoppen en je denkt dat een kledingstuk β€œaltijd van pas” komt, denk er dan een tweede keer over na. Best is om tijdens het winkelen al na te denken over mogelijke outfits, om te vermijden dat je steeds weer met dezelfde gelijkaardige stuks naar huis komt!

Je kreeg kleding of schoenen cadeau en wilt ze niet wegdoen.

Ook al heb je de cadeau’s nooit echt gebruikt, je hebt toch het gevoel dat je ze niet kan wegdoen. De persoon die het cadeau aan je gaf zou natuurlijk onverwacht bij je binnen kunnen stappen en in je kleerkast kijken of die kersttrui er nog hangt. Maar stel jezelf de vraag: zou je dat ook bij de persoon doen die je dat cadeau gaf? Indien nee: weg ermee! Misschien maak je er iemand anders wel heel blij mee… (Deze tip geldt natuurlijk niet enkel voor kersttruien en andere kledingstuks, ook je servies dat je ooit eens cadeau kreeg van je oudtante is nogal nutteloos als het toch maar in de kast blijft staan!).

Tijdens het shoppen kocht je kleding omdat je iΓ©ts wou, niet per se omdat je die specifieke stuks wou.

Soms kan shoppen gewoon leuk zijn en zelfs therapeutisch werken. Maar dan kom je thuis met stuks die je eigenlijk niet nodig had, of waarvan je er zelfs al 8 in je kleerkast had hangen. Nu je er geld aan hebt uitgegeven kan je het toch niet weggooien? Uiteraard, maar het in de kast laten hangen levert nog minder op πŸ˜‰ Ga daarom kleding ruilen als je nog kan, geef stuks aan een vriend(in) die er wel blij mee is of verdien iets aan stuks die je niet helemaal bevallen door ze te verkopen.

 

Heb jij na het lezen van deze blogpost zin gekregen om je kast op te ruimen?

Breng je oude spullen dan binnen bij Scruples! Maak snel een telefonische afspraak tijdens onze openingsuren!